8 Stappenplan voor het realiseren van jouw zonnepanelen

Stap 1 —

Gemiddelde terugverdientijd

Gemiddelde terugverdientijd | Vincenergy

Zonnepanelen zijn een aantrekkelijke investering

Dankzij een sterke prijsdaling, lage rente op ­spaargeld en subsidies zijn zonnepanelen een aantrekkelijke investering. De gemiddelde terugverdientijd ligt tussen de 7 en 10 jaar.

Bij Vincenergy is deze terugverdientijd nog korter. Wij streven naar 5-7 jaar.

Belangrijke factoren voor de terugverdientijd zijn de ligging van zonnepanelen, gekozen installatie, maar ook de plek waar je woont.

Stap 2 —

Subsidie zonnepanelen

Subsidie zonnepanelen | Vincenergy

Er zijn subsidies voor zonnepanelen.

Subsidieregelingen
De subsidieregelingen verschillen per gemeente. Er zijn geen landelijke subsidies beschikbaar. Wel is de BTW op de gehele installatie terug te vragen. Meer informatie hierover kan je vinden op belastingdienst.nl.

Salderen
Op de energierekening staat hoeveel energie je ­geleverd hebt gekregen van je energieleverancier. Dit staat vermeld in kWh. Als je zonnepanelen hebt lever je energie aan het net. De ­energieleverancier trekt de door hem geleverde energie af. Deze aftreksom heet salderen. De salderingsregeling is zeer aantrekkelijk en zorgt ervoor dat je altijd alleen maar ­betaald voor wat je onderaan de streep hebt gebruikt. De slimme meter houdt dit netjes bij. Vanaf 2023 gaat de salderingsregeling afgebouwd worden tot en met 2031.

Het blijft dan nog zeker aantrekkelijk om te investeren in zonnepanelen, maar de terugverdientijd wordt langer. Nu is dus hét moment!

Stap 3 —

Informatie over de meterkast

Informatie over de meterkast | Vincenergy

Vincenergy controleert voor jou of de aansluiting.

Wij controleren de aansluiting en de meter in de meterkast geschikt zijn. Vervolgens kijken wij of er een aanpassing of uitbreiding nodig is. Indien dit het geval is overleggen wij dit en vermelden we het in de offerte.

Stap 4 —

Wat zijn zonnepanelen?

Alles over zonnepanelen | Vincenergy

Een zonnepaneel zet zonlicht om in elektriciteit. ­

Wat zijn zonnepanelen?


Een zonnepaneel zet zonlicht om in elektriciteit. Het zonnepaneel bestaat uit een witte of zwarte ‘backsheet’, met daarop zonnecellen. Zodra de zon schijnt produceren deze zonnecellen elektriciteit. Daarbij komt warmte vrij. Deze elektriciteit wordt vervolgens door zogenoemde busbars uit de cel gewonnen. Alle busbars worden vervolgens verbonden aan een kabel welke naar de omvormer gaat. Als er meer busbars in de cel zitten, kan de stroom sneller weg uit de cel en ontstaat er minder weerstand en warmte. Meer busbars is effectiever. Er is veel verschil in kwaliteit, prijs en effectiviteit. Vincenergy plaatst enkel panelen van de beste en betrouwbaarste fabrikanten. Wij gaan voor de beste prijs-kwaliteitverhouding.

 • Een witte backsheet is effectiever (reflecteert meer zonlicht in de cel) maar wordt doorgaans ervaren als minder mooi.
 • Meerdere busbars maken een paneel effectiever
 • Het prijsverschil in zonnepanelen heeft invloed op
  – effectiviteit van het opwekken
  – garantieduur
  – kwaliteit en duurzaamheid
  – vermogen

Vincenergy is niet afhankelijk van een bepaald merk of partij. Zo kunnen wij onafhankelijk, zorgvuldig en samen met jou het beste paneel uitkiezen voor jouw situatie.

De omvormer

De stroom uit de zonnepanelen is nog niet meteen te ­gebruiken in jouw huis. Het moet nog omgezet ­worden van 40-60 Volt per paneel gelijkstroom naar 230 Volt ­wisselstroom. Dit wordt gedaan door de omvormer. De omvormer is daarom een belangrijk element van de installatie.

Micro-omvormers


Micro-omvormers zijn de laatste jaren sterk in opkomst. Dit zijn kleine omvormers die direct achter het zonnepaneel gemonteerd worden. Het grote voordeel ten opzichte van een normale string omvormer is dat de opbrengst van de zonnepanelen niet afhankelijk is van het minst presterende paneel. Bij de string omvormer wekken de andere panelen minder stroom op als één van de panelen ­schaduw heeft. Bij het gebruik van micro-omvormers wordt elk paneel onafhankelijk gemonitord, zodat deze zo efficiënt mogelijk stroom kan opwekken. Dit is tevens het veiligste systeem wat er is. Micro-omvormers zijn voorzien van veel veiligheidssystemen. In het onwaarschijnlijke geval dat de micro-omvormer een fout detecteert schakelt hij het systeem uit. Daarnaast hoef je geen omvormer in je huis te hangen; dat scheelt weer ­ruimte!

Tenslotte kan je kan met een app precies zien ­hoe ieder paneel presteert!

Stap 5 —

Werkwijze en montage

Werkwijze zonnepanelen | Vincenergy

De monteurs zijn in het bezit van de benodigde certificaten! ­

Montage
De montage wordt uiteraard gedaan conform de meest recente regelgeving. De monteurs van Vincenergy zijn in het bezit van de benodigde certificaten en volgen jaarlijks diverse (nascholings)trainingen. Zo kunnen wij de hoogste kwaliteit en veiligheid garanderen. Wij leveren wij ‘turn-key’ op. Dit betekent compleet geïnstalleerd, gecontroleerd en werkend opgeleverd binnen een werkdag. Tijdens de installatie is het belangrijk dat onze monteurs toegang hebben tot de meterkast, het kabeltraject en natuurlijk het dak waar de panelen geplaatst worden.

Stap 6 —

Onderhoud en Schoonmaken

Onderhoud en schoonmaken zonnepanelen | Vincenergy

Uniek bij Vincenergy is de ‘zonne-APK’.

Onderhoud
Onderhoud aan zonnepanelen is in principe niet nodig. Onder normale omstandigheden is een zonnestroom systeem zo goed als onderhoudsvrij. Uniek bij Vincenergy is de ‘zonne-APK’. Wij adviseren om elke 5 jaar het systeem te laten inspecteren. Wij controleren dan of het systeem nog goed functioneert en veilig is. Als de installatie van ons is, is de eerste controle helemaal gratis!

Schoonmaken
De zonnepanelen van Vincenergy zijn voorzien van een ­zelfreinigende coating. Reinigen is hierdoor de eerste jaren niet nodig. Door weersomstandigheden kan er vuil en stof op de zonnepanelen terechtkomen. Dankzij de coating spoelt dit er bij regen weer af. Na meerdere jaren kan het voorkomen dat de coating zijn reinigende werking deels verliest. Het zou dan ­wellicht rendabel kunnen zijn om de panelen te reinigen. Wij raden je af om je panelen te ­reinigen met schoonmaakmiddelen.

Het best is (osmose)water. Indien dat niet volstaat kan je eventueel gebruik maken van een zachte doek.

Stap 7 —

Technische termen

Technische termen zonnepanelen | Vincenergy

Alles over zonnepanelen in begrijpelijke taal.

Wattpiek
Het technische vermogen van een zonnepaneel drukken we uit in Wattpiek (Wp) of KiloWattpiek (KWp). Dit is het maximaal ­haalbare piekvermogen dat een zonnepaneel opwekt. De werkelijke opbrengst van zonnepanelen drukken we uit in Kilowatturen (kWh) en is meestal lager dan het piekvermogen.

PV-panelen
PV staat voor Photo Voltaïsch, dit zijn de zonnecellen in een zonnepaneel. PV-paneel of PV-installatie betekend dus niets meer dan zonnepanelen!

PID-vrij
PID betekent Potential Induced Degradation. Deze term geeft aan of er een mogelijke interne afbraak is, waardoor er verlies in vermogensopbrengst optreed. Een PID-test controleert of hier sprake van is. Tijdens deze test wordt het zonnepaneel in een periode van een week onder een hoge negatieve spanning gezet. Na deze periode moet het paneel nog een vermogensopbrengst hebben van 95%. Als het paneel de test doorstaat dan krijgt het zonnepaneel het label “PID-vrij”. Vincenergy werkt enkel met panelen die PID-vrij zijn.

Stap 8 —

Over Vincenergy

Over Vincenergy

Zonnepanelen installaties van de hoogste kwaliteit.

Wij zijn gefascineerd door mens, energie en ­techniek. Energie is overal. Ons energieverbruik kan en moet schoner, beter en efficiënter. Wij vinden zonne-energie de beste oplossing.

Goed voor het klimaat, energierekening en erg duurzaam. Door al onze passie en energie te stoppen in zonne-energie zijn wij er zeker van! Wij doen waar we gelukkig van worden. Dat geven we graag door aan jou!

Overtuigd?

Wil jij ook verdienen met zonnepanelen?

— 1
Over
Vincenergy
Zonnepanelen installaties van de hoogste kwaliteit.
— 2
Gemiddelde terugverdientijd
Zonnepanelen zijn een aantrekkelijke investering.
— 3
Subsidie
zonnepanelen
Er zijn subsidies voor zonnepanelen.
— 4
Informatie over de meterkast
Vincenergy controleert voor jou of de aansluiting.
— 5
Wat zijn zonnepanelen?
Een zonnepaneel zet zonlicht om in elektriciteit. ­
— 6
Werkwijze en montage
De monteurs zijn in het bezit van de benodigde certificaten!
— 7
Onderhoud en Schoonmaken
Uniek bij Vincenergy is de ‘zonne-APK’.
— 8
Technische termen
Alles over zonnepanelen in begrijpelijke taal.

Als je onze site gebruikt dan krijg je van ons cookies 🍪