Alles over zonnepanelen

Een zonnepaneel zet zonlicht om in elektriciteit. ยญ

Alles over zonnepanelen

Een zonnepaneel zet zonlicht om in elektriciteit. ยญ

Wat zijn zonnepanelen?

Een zonnepaneel zet zonlicht om in elektriciteit. Het zonnepaneel bestaat uit een witte of zwarte โ€˜backsheetโ€™, met daarop zonnecellen. Zodra de zon schijnt produceren deze zonnecellen elektriciteit. Daarbij komt warmte vrij. Deze elektriciteit wordt vervolgens door zogenoemde busbars uit de cel gewonnen. Alle busbars worden vervolgens verbonden aan een kabel welke naar de omvormer gaat. Als er meer busbars in de cel zitten, kan de stroom sneller weg uit de cel en ontstaat er minder weerstand en warmte. Meer busbars is effectiever. Er is veel verschil in kwaliteit, prijs en effectiviteit. Vincenergy plaatst enkel panelen van de beste en betrouwbaarste fabrikanten. Wij gaan voor de beste prijs-kwaliteitverhouding.

 • Een witte backsheet is effectiever (reflecteert meer zonlicht in de cel) maar wordt doorgaans ervaren als minder mooi.
 • Meerdere busbars maken een paneel effectiever
 • Het prijsverschil in zonnepanelen heeft invloed op
  – effectiviteit van het opwekken
  – garantieduur
  – kwaliteit en duurzaamheid
  – vermogen

Vincenergy is niet afhankelijk van een bepaald merk of partij. Zo kunnen wij onafhankelijk, zorgvuldig en samen met jou het beste paneel uitkiezen voor jouw situatie.

De omvormer

Omvormers Zonnepanelen Vincenergy

De stroom uit de zonnepanelen is nog niet meteen te ยญgebruiken in jouw huis. Het moet nog omgezet ยญworden van 40-60 Volt per paneel gelijkstroom naar 230 Volt ยญwisselstroom. Dit wordt gedaan door de omvormer. De omvormer is daarom een belangrijk element van de installatie.

Micro-omvormers

Micro-omvormers zijn de laatste jaren sterk in opkomst. Dit zijn kleine omvormers die direct achter het zonnepaneel gemonteerd worden. Het grote voordeel ten opzichte van een normale string omvormer is dat de opbrengst van de zonnepanelen niet afhankelijk is van het minst presterende paneel. Bij de string omvormer wekken de andere panelen minder stroom op als รฉรฉn van de panelen ยญschaduw heeft. Bij het gebruik van micro-omvormers wordt elk paneel onafhankelijk gemonitord, zodat deze zo efficiรซnt mogelijk stroom kan opwekken. Dit is tevens het veiligste systeem wat er is. Micro-omvormers zijn voorzien van veel veiligheidssystemen. In het onwaarschijnlijke geval dat de micro-omvormer een fout detecteert schakelt hij het systeem uit. Daarnaast hoef je geen omvormer in je huis te hangen; dat scheelt weer ยญruimte!

Tenslotte kan je kan met een app precies zien ยญhoe ieder paneel presteert!

Overtuigd?

Wil jij ook verdienen met zonnepanelen?

โ€” 1
Over
Vincenergy
Zonnepanelen installaties van de hoogste kwaliteit.
โ€” 2
Gemiddelde terugverdientijd
Zonnepanelen zijn een aantrekkelijke investering.
โ€” 3
Subsidie
zonnepanelen
Er zijn subsidies voor zonnepanelen.
โ€” 4
Informatie over de meterkast
Vincenergy controleert voor jou of de aansluiting.
โ€” 5
Wat zijn zonnepanelen?
Een zonnepaneel zet zonlicht om in elektriciteit. ยญ
โ€” 6
Werkwijze en montage
De monteurs zijn in het bezit van de benodigde certificaten!
โ€” 7
Onderhoud en Schoonmaken
Uniek bij Vincenergy is de โ€˜zonne-APKโ€™.
โ€” 8
Technische termen
Alles over zonnepanelen in begrijpelijke taal.